Yazılım Nedir, Ne İşe Yarar? Yazılım Çeşitleri Ve Kodlama Dilleri Nelerdir?

Haberler

Yazılım, teknolojik olarak kullanılan cihazlar için üretilen ve meydana getirilen bir sistem olarak bilinir. Amaç ise daha kolay kılınması ve iyi işler ortaya çıkarılmasıdır.

Yazılım Nedir?

Yazılım en basit anlamıyla belirli bir işin yapılması için gereken komutların bütünü olarak bilinir. Söz konusu olan bu komutlar işlemci yardımı ile görev yapan bir olay haline gelmektedir. Asıl yazılım bilgisayar donamında görev yapmayı sağlayan kodlama ve program yer alır. Bu yazılım sayesinde günlük hayatta yapılan işlerin kolaylaştığı görülür. Bu yazılımın kullanılması ile birlikte televizyon, tablet, bilgisayar, akıllı telefon ve sanayide kullanılan araçlar yer alır. Ek olarak eğitim, bilişim, eğlence ve sağlık gibi diğer pek çok alanda da kullanılmaktadır. Yazılım günlük hayatta da karşı karşıya kalınan pek çok durumda yer almaktadır.

Yazılım Ne İşe Yarar?

Teknoloji son zamanlarda çok fazla gelişme gösterdiği için dolayısıyla yazılım da bu durumla doğru orantılı olarak gelişme göstermiş ve pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. İnsan hayatına kattığı en büyük yarar ise işte kolaylık sağlaması, zamandan tasarruf elde edilmesi, hata payında azalma, çalışan kişiye daha az iş düşürmesi olarak sıralanabilir.

Yazılım Çeşitleri Nelerdir?

Yazılım çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
1. Uygulama yazılımları,
2. Ticari yazılımlar,
3. Genel amaçlı olan uygulama yazılımları,
4. Eğlence yazılımı,
5. Sunum yazılımı,
6. İşletim sistemi yazılımları,
7. Sistem yazılımı,
8. Hizmet yazılımı olarak sıralanabilir. Hepsinin hizmet gösterdiği alan farklı ve farklı özelliklere sahiptir.

Yazılım Kodlama Dilleri Nelerdir?

Yazılım kodları ise şu şekilde sıralanabilir:
1. CSS,
2. HTML,
3. Java,
4. ASP,
5. Visual Basic,
6. C++,
7. Pyhton,
8. C#,
9. PHP olarak sıralanabilir. Kodların hepsi bir sistem içerisinde kullanılmaktadır. Farklı amaçlara hizmet etmektedir.